Akár csak pár friss színnel szeretnéd feldobni az otthonodat, akár egy új hobbiba, esetleg bizniszbe vágnál bele, az Annie Sloan Chalk Paint® (vagy másik népszerű nevén krétafesték) használata teljesen kezdőként sem jelent akadályt. Ráadásul még a tavaszt sem kell megvárnod, hiszen nem tartalmaznak ólmot, mérgező vagy illékony szerves anyagokat, ennek köszönhetően pedig szaguk sincs!

 Nézzük is, hogy mikre kell figyelned az indulás során! 

1. Ismerkedj meg az alapokkal

Bár Annie kifejezetten azért alkotta meg a Chalk Paint®-et, hogy bárki könnyedén használhassa, azért kezdőként mégis nagyobb komfortérzetet adhat, ha átvesszük kicsit az alapokat.

“A Chalk Paint® lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen vegyük körbe magunkat színekkel.” – Annie Sloan

Kezdjünk is 1-2 gyakori kérdéssel:

Mire elég 1 liter Chalk Paint®? – 1 liter Chalk Paint® hivatalosan 13 négyzetméterre, azaz egy átlagos konyhakredencre, egy méretesebb komódra, vagy egy kétajtós ruhásszekrényre elég. Ez természetesen felületenként is változhat, illetve elképzelhető, hogy több rétegre is szükség lesz. 

Mennyi idő alatt szárad meg? – A Chalk Paint® száradási ideje nagyjából 20-40 perc, így mire végeztés egy bútorral, az eleje már meg is száradt, és jöhet rá az újabb réteg vagy a záró wax. 

Kell-e valamivel kezelni a felületet a festés után? – Igen, minden esetben waxot vagy lakkot kell használni a felület lezárására, hogy megóvjuk a sérülésektől.

A festés során a fejéhez közel fogd az ecsetet, akár a fém részénél, és határozott mozdulatokkal minden irányba vidd fel a festéket. Ebben a videóban megnézheted, hogy Annie hogy csinálja, a beállítások menüpontban pedig a magyar feliratot is be tudod állítani.

Ha pedig egy komolyabb tudásanyaggal szeretnéd bebiztosítani a kezdeti sikereidet, akkor az Annie Sloan alaptechnikák workshopunkat ajánljuk a figyelmedbe, melyről IDE KATTINTVA találsz több információt.

2. Válaszd ki a megfelelő színeket

És amennyiben teheted, nézd is meg őket a valóságban. Bár a webshopunkban is több mint 40 csodálatos szín közül válogathatsz, mégis arra bátorítunk, hogy amennyiben teheted, inkább gyere be hozzánk a Ligeti Home-ba, és nézd meg őket élőben. 

A monitorok ugyanis nem minden esetben adják vissza a valós árnyalatot, nálunk azonban minden bútor Chalk Paint®-tel van festve, és bár természetesen nem használtuk minden krétafestéket, paletták segítségével bármelyik színről kiderítheted, hogy hogy is fest a valóságban. Ráadásul egy személyes találkozás során felteheted nekünk a kérdéseidet, mi pedig személyre szabott tanácsokkal tudunk ellátni.

3. Kezdd kicsiben

Az elméleti alapok és a megfelelő színek kiválasztása után már biztosan izgatottan  várod, hogy végre ecsetet ragadhass. Azonban még mielőtt nekivágnál a fő művednek, célszerű lehet egy kisebb projekten gyakorolni. Mivel a Chalk Paint® szinte bármilyen felületen könnyedén használható, így akár képkereteken, virágcserepeken vagy vázákon is bátran kísérletezhetsz. A mi egyik kedvenc miniprojektünk például az őszi dísztökök téli dekorációvá változtatása volt.

Ha bármilyen további segítségre lenne szükséged a Chalk Paint®-tel kapcsolatban, akkor szeretettel várjuk a kérdéseidet akár személyesen, akár a Facebook vagy az Instagram oldalunkon!