Akár csak 1-2 rutinon változtatnál, akár egy komplett életmódváltást tervezel, nincs is jobb időszak az új környezettudatos szokások bevezetésére, mint a megújulást hozó tavasz! Hogy segítsünk téged ezen úton, és hogy ne hagyjuk friss elhatározásaidat az újévi fogadalmak sorsára jutni (na jóó, tisztelet a kivételnek), összeraktunk számotokra egy kisokost, mely lépésről lépésre végigkísér benneteket a hulladékcsökkentés főbb lépésein. 

Miben tud segíteni az útmutató?

Főként akkor fogod hasznosnak találni, ha egy komplexebb életmódváltás a célod. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy a kezdeti lelkesedés miatt mindenbe egyszerre szeretnél belevágni, azonban ez eléggé megterhelő lehet, és gyorsan el is veheti a kedvedet az egésztől. Például egyik hétről a másikra elkezdeni csomagolásmentesen vásárolni, biciklivel járni és mondjuk kikeverni a saját környezetbarát tisztítószereidet, enyhén szólva drasztikus és kimerítő változás lenne, még akkor is, ha teljes mértékben csak erre koncentrálhatnál. Sokkal inkább célszerű egy olyan jól felépített rendszer haladni, mint ami az útmutatóban is szerepel, és csak akkor hozni be egy új szokást, amikor az előző már rutin szinten működik. 

Milyen témákat érintünk benne?

Az útmutató elejént átvesszük, hogy miért is éri meg a zero waste életstílus, majd pedig egy miniauditot tartunk arról, hogy jelenleg milyen jellegű és mennyi hulladékot termelünk. Ezt követően feltérképezzük a környéket csomagolásmentes beszerzési helyeket kutatva. 

A háztartásunk hulladékmentesítését a konyával kezdjük, és egybe belevetjük magunkat az ökotakarítás rejtelmeibe is. Ezt követően pedig átvándorlunk a fürdőszobába, és a természetes szépségápolás módszereit fedjük fel. 

Végül pedig a gardróbunkat varázsoljuk fenntarthatóbbá, és kiépítünk egy biztonsági hálót arra az esetre, ha lankadna a motivációnk. 

Hol tudod beszerezni?

Ha szeretnéd, hogy az Eldöntöttem belevágok: Útmutató és napló a kezdő és újrakezdő életmódváltóknak kisokosunk, melyben összefoglaltuk minden eddigi tudásunkat, tapasztalatunkat, és lépésről lépésre haladva építettük fel a zero waste életmódhoz vezető utat segítségedre legyen egy környezettudatosabb életmód kialakításában, akkor töltsd le egyszerűen és ingyen ERRE A LINKRE kattinva!

Sok sikert és jó kalandozást kívánunk! 😉