A műanyagmentes július jegyében megosztottunk már veletek tippeket, hogy a bevásárlásotok során, vagy éppen az otthonotokban hogyan tudtok a műanyagmentességre figyelni.

Ha kíváncsiak vagytok, hogyan folytassátok mindezt a nyaralásotok során is a pihenés és kikapcsolódás feladása nélkül, akkor tartsatok velünk!

Az otthonod környékén már jól kiismered magad, hogy hogyan tudod beszerezni kevesebb csomagolással vagy csomagolás nélkül az élelmiszereket, kialakult vagy kialakulóban van ehhez a rutinod. De mi lesz akkor, ha az ember kikerül ebből a komfortzónából? Egy kis odafigyeléssel meg tudod úszni a nyaralást hulladékmentesen vagy minimális hulladéktermeléssel, ehhez gyűjtöttünk össze nektek 8 könnyedén betartható tippet.

1. Kerüld a Pet palackok vásárlását a nyaralásod során is!

A nyaralásodra is vihetsz magaddal üveg palackot, vagy kulacsot, amikből még olyan verziókat is választhatsz, amik hidegen tartják az üditődet az egész nap során.

2. Készülj az elviteles kávézásra!

Nyaralás során gyakran előfordul, hogy útközben egy gyors kávészünetet tartunk. Készülj fel erre is, legyen nálad saját pohár az elviteles kávéhoz.

3. Szívószál nélkül is finom!

Mikor beültök egy étterembe vagy bárba jelezd a pincérnek, hogy az italokat szívószál nélkül kéritek. Ha pedig nem szeretnél lemondani erről az apró élvezetről, akkor szerezz be fém szívószálat, amit bárhova magaddal vihetsz! 

4. Legyen nálad evőeszköz! 

Sokszor a strandok büféjében kizárólag eldobható evőeszközöket tudunk használni, amikkel nem csak rengeteg felesleges hulladékot termelünk, de nem is praktikus a használatuk. Vihetsz magaddal evőeszközöket a nyaralóból vagy szerezz be Vilka evőeszközöket, ami minden nyaraláson, kiránduláson nálad lehet!

5. Csomagold a szendvicseket szendvicskendőbe!

Ha a kirándulásokra szendvicskendőbe csomagolod a szendvicseket, azzal nem csak a szeméttermeléseden csökkenthetsz, de jobban is fog esni egy stílusos, mintás csomagolású szendvicset elfogyasztani! A Ligeti bolt webshopban vagy a boltokban is találsz többféle változatot is, de akár magadnak megvarrhatod otthon őket könnyedén valamilyen lenvászon anyagból!

6. Válassz környezetbarát utazási formát! 

Mielőtt autóval elindulnál bárhova is, nézd meg milyen más lehetőségeid vannak! Sokszor tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelíthető az úticélod, a nyaralásod helyszínén pedig kereshetsz biciklikölcsönzőt, amivel felfedezhetitek a környéket.

7. Készülj a maradékmentésre tárolókkal!

Ha étterembe mentek vigyetek magatokkal tárolóedényeket, hogyha marad a finom ebédből vagy vacsorából, akkor abba tudjátok kérni!

8. Törekedj slow módon nyaralni! 

A folyamatos rohanás helyett és minden látnivaló kipipálása helyett inkább lassuljunk le és élvezzük ki, hogy pihenhetünk. Ismerd meg a helyi közösséget, helyi vállalkozókat és az egész hely adta hangulatot. 


És te milyen #műanyagmentes vagy más környezetbarát praktikával készülsz a nyaralásodra? Oszd meg velünk Instagramunkon vagy Facebook oldalunkon!